Kék-Tó Lakópark
 
kép

Nyári NB I-es játékoskeringő: visszatérők és vándormadarak a holtszezonban

2012. augusztus 10. 11:59:51  nyomtatási kép

Bár még javában zajlok a nyár, a női NB I őszi idénye augusztus 11-én, szombaton megkezdődik. Körbenéztünk az élvonalbeli csapatok háza táján, vajon milyen változások is történtek a játékoskeretekben. Az idei nyári holtszezont dióhéjban így jellemezhetjük: visszatérők és vándormadarak...  

Amíg a téli holtszezon után három csapat is akadt, akik nem vették a fáradtságot, hogy tájékoztassanak bennünket (és a sportág iránt érdeklődőket) a klubuk háza táján történt változásokról, addig ez most már csak egyre csökkent. A notórius hallgató ezúttal már csak a BNLC, amelynek miután útilaput kötöttek "lábára" a Ferencvárosnál, ezúttal Csepelen próbálkozik...

Nézzük tehát a korrekt csapatokat, s egyben némi esélylatolgatásra is vesszük a bátorságot.

Míg az előző szezon egy ideig három-, majd később kétesélyes volt, addig úgy tűnik, a következő, 2012/13-as némiképp még simábbnak ígérkezik. Miután a bajnok MTK Hungáriához visszatért két meghatározó hátvéd, Gál Tímea és Vesszős Mercédesz, ezáltal a védelemben megnőtt a szakvezetés variációs lehetősége. S ha mindehhez hozzávesszük, hogy a Pádár Anita - Vágó Fanny támadószekció is maradt a kék-fehéreknél, így véleményünk szerint az előző szezonhoz képest sokkal simábban végezhet az élen az MTK (amely már elutazott Macedóniába a BL-selejtezőre - beharangozó írásunkat holnap olvashatják honlapunkon).

Az ezüstéremért a Viktória-Szombathely és az Astra szállhat harcba. A névsort böngészve úgy tűnik, a Vas megyeiek valamelyest gyengültek (főleg Rácz Zsófia távozása jelenthet hátrányt), az astrások pedig valamelyest erősödtek. A két együttes közti, előző szezonban tapasztalt különbség ezáltal csökkeni látszik (amely már az előző évad végén érzékelhető volt).

És ha már az Astránál járunk, jöjjön néhány vándormadár. Aki visszaolvassa a tavaszi idényre szóló írásunkat (megteheti IDE kattintva!), rájöhet, két játékost külön is megemlítettünk, mint honlapunkkal szemben "szélhámosokat".

A sort kezdjük Rudán Andreával, aki februárban a Femina mezét az Astráéra cserélte, mondván, szeretne visszakerülni a válogatottba. Nos, "Rudinak" nemhogy a válogatottba, de az Astra kezdőcsapatába sem sikerült beverekednie magát. A csepelieknél aztán egy fegyelmi vétséget elkövetve már nem számítottak rá, ő pedig fogta a cókmókját és meg sem állt Újpestig. Ott talán megtalálta a saját játéktudásának megfelelő csapatot. Majd kiderül.

A másik vándormadár Nagy-Peti Kitti, aki inkább különböző ügyeivel hívta fel magára a figyelmet. Az ifjú játékos tavaly nyáron viharosnak mondható körülmények között távozott az NB II-es Soprontól és a BNLC-hez (Ferencvároshoz) igazolt. Az őszi idény nem volt egy diadalmenet számára, hiszen időközben (onnan is) kirúgták, így télen a Feminához igazolt. Fél év után azonban Rákospalotáról (is) távozott, egyes hírek szerint "beszólt" egy vezetőnek, így nem volt maradása a XV. kerületieknél. Egy év alatt tehát immár a harmadik átigazolása következett a magát szívesen mutogató (...) játékosnak, és amikor az ember megtudta, hová is sodorta az élet, majd égnek állt a haja. Nagy-Peti Kitti ugyanis képes volt visszamenni ahhoz a BNLC-hez, ahonnan kirúgták... Pestiesen mondva ehhez már "pofa" kell. Csakúgy, mint télen a Feminába, ezúttal is vele tartott Sándor Zita, aki mindenképpen jobb sorsra érdemes annál, hogy a BNLC-ben játsszon.

Eme kis kitérő után térjünk vissza a nyári játékoskeringőre!

Ami a Feminát illeti: jórészt NB I-es rutinnal nem rendelkezők jöttek az együtteshez, a III. Kerülettől érkezőkről semmi infónk nincs, de a tűzijátékhoz közeledvén fogalmazhatunk úgy is, hogy nem lehetnek egy "durranás", aztán ki tudja, lehet, nagyot "robbantanak" majd Rákospalotán. Széles Viktória Szombathelyre való távozása kissé váratlannak mondható, főleg úgy, hogy a Feminánál jóval erősebb klubba igazolt - talán a gárda neve miatt választotta a Vas megyeieket...

A névsort böngészve gyengülni látszik a Nagypáli (Nagykutas) is, bár az mindenképp örömteli a zalaiak számára, hogy a horvátországi Eszéktől végre megérkezett honlapunk fotósának, Sipos Hajnalkának a játékengedélye, így ő már pályára léphet a holnapi szezonnyitón Zalaegerszegen (az egyesület egyelőre Vasboldogasszony helyett a megyeszékhelyen játszik) a Csepel-BNLC ellen. És bármennyire szerették volna a vendégek elhalasztani a mérkőzést, a nagykutasiak nem mentek bele. A notórius meccshalasztó BNLC ezúttal így hoppon maradt, hiába szerettek volna "egymilliomodik" alkalommal is később kezdeni a bajnokságot. Amúgy a BNLC-nél maradva ugye közismert "sportszerű" ügyük a Fradival, emellett megjegyzendő, a zuhanyhíradó szerint nagyon kevés a játékosuk, lehetséges, talán már annak is örülnek, ha egyáltalán ki tudnak állni. Az U17-es csapatukról viszont semmi infó, és ha ez így marad, elképzelhető, hogy a téli holtszezont már meg sem éri az egyesület (a felnőtt gárda négy létszámhiányos kiállása, vagy az utánpótláscsapat 4 ki nem állása ugyanis az NB I-es klub automatikus kizárását vonja maga után). Erre (is) az őszi idény ad majd választ.

A Nyíregyháza, az Újpest és a Szeged kerete lényegesen nem változott, míg az újonc, az NB II-t fölényesen, 10 pont előnnyel megnyerő Hegyvidék valamelyest erősödni látszik.

És akkor lássuk, hogy hét csapatnál mik történtek a téli holtszezonban:

MTK Hungária FC

Érkezett: Gál Tímea (visszatért a görögországi Voloszból), Vesszős Mercédesz (visszatért Ausztriából)
Távozott: Godvár Katalin (Astra), Szennai Adrienn (Újpest)

Viktória FC-Szombathely

Érkezett: Marsai Nikoletta (Union Nové Zámky - Szlovákia), Nemes Krisztina (Soproni FAC, kölcsönből vissza), Szalkai Rita (Győri Dózsa), Széles Viktória (Femina)
Távozott: Tóth Enikő (DFC Hof - Ausztria), Szvorda Melinda, Bauer Ágota, Horváth Nóra (FC Südburgenland - Ausztria, Bundesliga 1.), Jankó Amália (SC Neusiedl am See, Ausztria), Rácz Zsófia (FC Lübars - Németország, Bundesliga 2.)

Astra HFC (Bp.)

Érkezett: Szekér Anita (újrakezdte pályafutását), Godvár Katalin (MTK)
Távozott: Vadas Nikolett, Üveges Katalin (abbahagyta), Rudán Andrea (Újpest)

1. FC Femina '93 SE

Érkezett: Kaszás Alexandra (Újpest), Pálinkás Réka, Tuza Renáta, Tasnádi Rita (Metis), Gelei Magdolna, Aisah Tiara Zamira, Jenetta Shaker (III. Kerület), Garamvölgyi Nikolett (újrakezdte pályafutását)
Távozott: Nagy-Peti Kitti, Sándor Zita (BNLC-Csepel), Széles Viktória (Szombathely), Lengyel Dóra (Újpest)

Nagypáli (Nagykutas)

Érkezett: Sipos Hajnalka (Eszék - Horvátország), Soós Barbara, Horváth Vivien (Győri Dózsa)
Távozott: Soproni Krisztina (hivatásos katona, külföldön teljesít szolgálatot, így márciusig szünetelteti a játékot), Tölgyesi Adrienn, Kiss Emília (abbahagyta), Rózsás Rita (a játékvezetést választotta, mert úgy tájékoztatta valaki, hogy NB I-es játékos és NB III-as asszisztens nem lehet egyszerre), Horváth Kitti (külföldön vállalt munkát)

Újpesti TE

Érkezett: Rudán Andrea (Astra), Lengyel Dóra (Femina), Szennai Adrienn (MTK)
Távozott: -

Szegedi AK

Érkezett: Burányi Boglárka (Katymár SE), Horváth Imola (Jánoshalmi FC), Dudás Diána és Végh Emese (Kiskunhalasi FC)
Távozott: Molnár Ágnes, Fülöp Diána, Papp Laura (Gyula és Környéke SC), Horváth Melinda (abbahagyta)

Nyíregyháza Spartacus FC

Érkezett: Harsányi Andrea (BNLC), Malachovszky Dóra, Urai Bianka (Nyírség NSC), Tóth Cintia, Kocsis Zsuzsanna (új igazolás)
Távozott: Szabó Ivett (BNLC), Tordai Ivett (abbahagyta)

Hegyvidék SE (Bp.)

Érkezett: Faltusz Viktória, Kovács Zsanett (BNLC), Staar Gabriella (SC Freiburg - Németország), Novotny Gréta (Pécsi VSK)
Távozott: Molnár Dorottya (szünetelteti a pályafutását)

(Az összeállítást készítette: B. Nagy Zoltán)

 

Tabellák

NB I, felsőház, 2017/18
1. Ferencvárosi TC51
2. MTK Hungária FC (Bp.)34
3. Diósgyőri VTK (Miskolc)32
4. ETO FC-Győr31
részletes     
NB I, alsóház, 2017/18
1. Viktória FC-Szombathely34
2. Astra Hungary FC (Bp.)31
3. Kóka FNLA17
4. Újpest FC0
részletes     
NB II, Keleti csoport, 2017/18
1. Szent Mihály FC (Szeged)48
2. Kelen SC (Bp.)44
3. Airnergy FC (Bp)34
4. Nyíregyháza Spartacus FC26
5. Monori SE17
6. Nyírség NSC (Nyíregyháza)16
7. Eger SE0
részletes     
NB II, Nyugati csoport, 2017/18
1. Pécsi MFC39
2. Videoton FC38
3. Zalaegerszegi TE28
4. Balatonfüredi FC26
5. SC Sopron21
6. Ziccer NLSE (Nagykanizsa)16
7. Kőbányáért FNLA /Bp./9
részletes     
U19, Kiemelt csoport, 2017/18
1. ETO FC-Győr49
2. MTK Hungária FC (Bp.)44
3. Kóka FNLA38
4. Videoton FC32
5. Ferencvárosi TC29
6. Astra Hungary FC (Bp.)24
7. Airnergy FC (Bp.)22
8. Kecskeméti LA12
9. Haladás-Viktória (Szombathely)10
10. Diósgyőri VTK (Miskolc)3
részletes     
Futsal NB I, 2017/18
1. Hajdúböszörményi TE46
2. Szekszárdi FC37
3. Astra HFC (Kiskunfélegyháza)32
4. Tolna-Mözs25
5. Miskolci Vénusz20
6. Ricsilla (Zalaegerszeg) /–3 pont!/14
7. Gyulai Amazonok6
8. ETO FC-Győr /visszalépett!/0
részletes     
Futsal NB II, Keleti csoport, 2017/18
1. Skorpió SE-Salgótarján38
2. Rubeola FC-Csömör28
3. Debreceni EAC28
4. Szent Mihály FC (Deszk)21
5. MVFC-Berettyóújfalu19
6. Szolnok Fanatic SE16
7. Hajdúböszörményi TE II.12
8. Békéscsabai Wanted SC0
9. Eger SE /visszalépett!/0
10. Nyírség NSC (Nyíregyháza) /visszalépett!/0
részletes     
Futsal NB II, Nyugati csoport, 2017/18
1. TFSE (Bp.)47
2. Kalafa SE (Szár)43
3. KRSE (Bp.)41
4. Viadukt SE-Biatorbágy36
5. Szekszárdi FC II.28
6. ELTE-BEAC SE (Bp.)25
7. Petőfi SE (Pécs)15
8. Piliscsabai AFC12
9. Univerzum-Tolna-Mözs II.9
10. Paksi Atomerőmű SE7
részletes     

Góllövőlisták

NB I, góllövőlista
Sipos Lilla (ETO FC-Győr) 19
Siklér Kinga (Haladás-Viktória /Szombathely/) 16
Szladana Bulatovics (Ferencvárosi TC) 15
Heike Manhart (Haladás-Viktória /Szombathely/) 14
Fogl Katalin /ősz: Astra: 4/ (Kóka FNLA) 13
Krascsenics Petra (Astra HFC - Bp.) 10
teljes lista>>
NB II, góllövőlista
Trampler Kinga (Videoton FC) 29
Zimányi-Kovács Anikó (Szent Mihály FC /Szeged/) 24
Nagy Viktória (Monori SE) 19
Bernhardt Bernadett (Kelen SC /Bp./) 18
Sábján Réka (SC Sopron) 18
Szil Tünde (Szent Mihály FC /Szeged/) 16
teljes lista>>
U19, góllövőlista
Bódai Viktória (ETO FC-Győr) 34
Trampler Kinga (Videoton FC) 29
Dorner Dóra (MTK Hungária FC) 25
Vígh Diána (Astra HFC - Bp.) 22
Czellér Dorottya (MTK Hungária FC) 19
Földvári Fanni (MTK Hungária FC) 15
teljes lista>>
Futsal NB I, góllövőlista
Pádár Anita (Hajdúböszörményi TE) 39
Marsai Nikoletta (Ricsilla /Zalaegerszeg/) 21
Krascsenics Petra (Astra HFC-Kiskunfélegyháza) 17
Miliczki Noémi (Miskolci Vénusz) 17
Tell Zsófia (Hajdúböszörményi TE) 15
Ganczer Hajnalka (Szekszárdi FC) 14
teljes lista>>
Futsal NB II, góllövőlista
Bozsik Nikolett (Viadukt SE-Biatorbágy) 37
Vágó Anikó (Szolnok Fanatic SE) 36
Bede Anna (Skorpió SE-Salgótarján) 31
Urbán Viktória (Szolnok Fanatic SE) 25
Koch Fruzsina (Skorpió SE-Salgótarján) 22
Bornemissza Barbara (Debreceni EAC) 20
teljes lista>>

Képgalériák

további képek

Fórumok

· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Hol futballozhatnék? (Csapatkereső)
· DRUKKERPRESSZÓ
· Hegyvidék SE
· Szegedi AK
· Veszprémi nöi foci
· Gyulai Amazonok
· A női válogatottról
· Vélemények a honlapról
· Sopron Fan Club
· Melyik csapat nyeri a VB-t?
· Siófoki Bányász SE
· ASI FAN CLUB
· Ki lesz a bajnok az NB I-ben?
· U-13 Serdülő női labdarúgó torna Tolnán
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék
Partnerek:
Labdarúgás

http://siposfoto.gportal.hu/

MTK női foci

Viktória FC Szombathely

FTC

Szegedi AK

Nagykutas

PVSK Női focicsapat
Tolna-Mözs

noifoci60

kattints !!!

www.edzotaborok.hu

www.mobilpresent.hu

nb1.hu


Eladó Ingatlanok