Kék-Tó Lakópark
 
kép

NB I, 8. forduló: 12 gólt lőtt a Szombathely az újonc Hegyvidéknek; Nagypáli-siker

2012. október 12. 13:17:09  nyomtatási kép

Csiszár volt a császár Csepelen, hiszen Henrietta ötször talált az Újpest kapujába. Úgy tűnik, hogy a Hegyvidék ősz eleji remeklése betudható annak, hogy könnyebb ellenfelekkel találkozott eddig, hiszen a "nagyobb falatok" megakadnak a torkukon, mint legutóbb a Szombathely. Az MTK a hajrában "húzta be" az Astra elleni meccset, míg a Feminának egy félidő is elég volt a Nyíregyháza lerendezésére.

Szokás szerint a Szeged meccséről részletes tudósítást közlünk, köszönet ennek elkészítéséért Szil Zsoltnak. (A képek is a vasboldogasszonyi Nagypáli - Szeged találkozón készültek.)

Íme.

Rájár a rúd a szegedi csapatra! Ismét meghatározó játékosok hiányoztak a kezdésnél: Baksa Katalin és Szil Tünde térdsérülés, Dudás Diána térdszalag-szakadás, Kardos Bernadett pedig eltiltás miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére. Ráadásul a meccs előtt pár perccel kiderült, hogy Lévai Nikolett sem játszhat. Szerencsére visszatért Németországból Boros Izabella, aki azonnal elfoglalta helyét a pályára lépő csapatban!

A 6. percben középen hozta fel a labdát a Nagypáli. Ki akarták passzolni a bal oldalra, de az egyik szegedi védő belepiszkált, így az a kiugró Végh Renáta elé került, aki a vert helyzetben lévő kapus mellett a hálóba helyezett (1-0).

A 10. percben újabb hazai támadás bontakozott ki a jobb oldalon. A beadott labda kipattant a védőkről, Gáspár Krisztina elé került, aki 22 méterről nagy lövést eresztett meg, de Földesi Lilien bravúrral kiütötte a labdát, és szögletre mentett! A másik oldalon Hethési Kinga szerzett meg szemfülesen egy labdát a középpályán, ami Lipták Lillán keresztül került Papp Dorina elé, aki látványos bombát engedett el 18 méterről, ami csak centiméterekkel ment mellé! A 18. percben Zimányi-Kovács Anikó lépett ki egy "forintos" labdával két védő között, de Fülöp Krisztina jó ütemben jött ki a kapujából, sikerült zárnia a szöget és bravúrral védett! A kipattanót Lipták Lilla lőtte el ballal, de rosszul találta el a labdát, ami így fél méterrel elkerülte a kaput.

A 19. percben vérfagyasztó jelenetnek lehettünk szemtanúi! Horváth Hanna (képünkön ölben) startolt rá egy labdára a középpályán, és miközben egyszerre igyekezett megszerezni azt a hazaiak egyik játékosával, a közéjük szorult labdára lépve, elvesztette az egyensúlyát, és olyan szerencsétlenül érkezett a földre, hogy nem tudta folytatni a játékot. Teljesen vétlen helyzet volt, de azonnal látszott, hogy nagy a baj, mert óriási fájdalmai voltak! Mint utóbb kiderült: szárkapocscsont-törést szenvedett.

A játék több, mint fél órán keresztül állt, amíg a mentők meg nem érkeztek, és el nem látták a játékost. Vincze Sándor, a hazaiak technikai vezetője nagyon sportszerűen segített a sérültnek és kísérőinek autóval visszajönni a kórházból a meccs helyszínére, amit a szegediek ezúton is nagyon köszönnek neki!

A csúnya sérülés érthetően sokkolta a vendégcsapatot. A kényszerű csere után egy perccel egy középpályán megszerzett labdát a hazaiak jó ütemben ütötték be a védők mögé, és a kilépő Vörös Viktória jobbal a léc alá bombázott (2-0).

A 30. percben Papp Dorina cselezte be magát két védő között a tizenhatoson belülre, de lövése néhány centiméterrel elkerülte a hosszú sarkot - a kapus nem tudott közbeavatkozni, csak dermedten nézte az akciót. Egy perccel később a másik oldalon futott egy veszélyes kontra: Végh Renátát ugratták ki egy kiváló labdával, de Boros Izabella kísérte, és a lövés előtt kissé "megbillentette", így Földesi Lilien bravúrral védeni tudott.

A 35. percben ismét Végh Renáta veszélyeztetett, de a bal oldali beadást követően a védők által kifejelt labdát csúnyán mellé durrantotta. A 41. percben ismét ő lépett ki középen egy előreívelt labdával, de a játékkal nagyszerűen együtt élő vendégkapus kirobbanva a kapuból gyors vetődéssel hárítani tudott.

A második félidő szegedi lehetőséggel indult. Boros Izabella indította a jobb oldalon Lipták Lillát, de kissé hosszú volt neki a labda, így a kifutó kapus lábbal tisztázni tudott. Ezután Zimányi-Kovács Anikó percei következtek. Előbb 22, majd 30 méterről célozta meg veszélyesen a kaput, de néhány centit mindkét esetben tévedett. Az 52. percben szokás szerint Végh Renáta került helyzetbe a szegedi kapu előtt, de a vendégkapus ismét jó ütemben szedte le lábáról a labdát. A másik oldalon ismét Zimányi-Kovács Anikó tette próbára a kapust, és 28 méterről engedett el egy emberes löketet. A labda kellemetlenül pattant meg a hazai portás előtt, aztán nem könnyen, de csak megbirkózott vele.

A 60. percben egy bal oldalról beívelt labdába a védők közül ketten is szerencsétlenül nyúltak bele, így az Gáspár Krisztina elé csorgott, aki a hálóba pofozta (3-0).

A 65. percben középen egy gyors kényszerítő után 10 méterről ismét a Nagypáli lőhetett kapura, de Földesi Lilien bravúrral ért le a jobb alsóba, és óriásit védett. A 67. percben Németh Zsófia végzett el egy szögletet a jobb oldalról. Beadása az egyik védő kezére pattant a büntető területen belül, de a bíró sípja néma maradt. Az ebből kialakult kontra akcióból Végh Renáta megszerezte második gólját a mérkőzésen (4-0).

A 72. percben Szalai Ágnes futott el a jobb szélen, és bár védője megkísérelte leszerelni, előtte maradt a labda, beadta azt, így Zimányi-Kovács Anikó lőhetett 28 méterről, és a kapus ujjheggyel fölé tornázta a játékszert. Ezt követően ugyanő lőtt rá egy szabadrúgást 22 méterről, amit Fülöp Krisztina csak üggyel-bajjal tudott megfogni.

A 82. percben a Szalai Ágnes felvágásáért megadott 18 méteres szabadrúgást Zimányi-Kovács Anikó küldte rá nagy erővel, de Fülöp Krisztina hárítani tudott.

A 88. percben a bal szélen futott egy újabb hazai akció. A lövést a kapufa mentette, de a labda egyik háttal álló védő kezére pattant. A megítélt büntetőt Gula Eszter védte, majd a róla kipattanó lövést is bravúrral hárította!

A labda ismét a hazaiakhoz került, és egy passzt követően a hálóba fejelték a labdát, de lesállás miatt a bíró nem adta meg a gólt!

Az ezer sebből vérző szegedi csapat tisztességesen küzdött, és mindent megtett, hogy pontot, vagy pontokat szerezzen, de a mai napon minden ellenük dolgozott. Horváth Hanna sérülése sokkolta őket, és a hiányát nem bírta el az együttes. A mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltak a Nagypálinak, és a helyzetek számában sem volt túl nagy különbség, de míg a vendégek inkább távoli átlövésekkel próbálkoztak, a hazaiaknak többször sikerült a kapu közvetlen közelébe kerülniük, és jobban összpontosítottak a befejezéseknél. Mindkét oldalon rengeteg lehetőség adódott, így nagyon eseménydús volt a meccs! A koncentráltabb játék miatt azonban a Nagypáli megérdemelten gyűjtötte be a három bajnoki pontot annak ellenére, hogy a gólkülönbség a mutatott játék alapján meglehetősen túlzó.

Péter Zoltán (Nagypáli): - Tartottam ettől a mérkőzéstől, mert sajnos nagyon keveset edzünk, de összeszedte magát a csapat. Tudom, hogy az ellenfélnél sérülések és a kiállítás miatt meg kellett bontani a csapatot, és emiatt nincsenek a legjobb passzban, de úgy érzem, ennek ellenére is megérdemelten nyertük meg ezt a kiesési derbit.

Cserenkó Szabolcs (Szeged): - Szegény embert még az ág is húzza... Úgy gondolom, hogy kihoztuk a mérkőzésből, amit lehetett, de ma nem volt szerencsénk. Sajnos rengeteg problémánk van, nagyon sok a sérültünk, így nem tudtunk a megfelelő szerkezetben pályára lépni. Akik ma játszottak, azok példásan küzdöttek, de ez alkalommal ez csupán ennyire volt elég. Reméljük, hogy a sors előbb-utóbb visszaadja nekünk, amit az elmúlt hetekben elvett!

NŐI NB I

8. FORDULÓ

Nagypáli - Szegedi AK 4-0 (2-0)
Gólszerző:
Végh Renáta (2), Vörös Viktória, Gáspár Krisztina

Viktória FC-Szombathely - Hegyvidék SE (Bp.) 12-0 (5-0)
Gólszerző:
Sipos Lilla (3), Jakab Réka (3), Tálosi Szabina (3), Marsai Nikolett (2), Széles Viktória

Astra HFC (Bp.) - MTK Hungária FC 0-3 (0-0)
Gólszerző:
Zágor Bernadett, Pádár Anita, Méry Rita

1. FC Femina '93 SE - Nyíregyháza Spartacus FC 4-1 (3-1)
Gólszerző:
Ködmön Kinga (2), Szeitl Szilvia, Hegyi Szilvia, illetve Urai Bianka

BNLC-Csepel - Újpesti TE 6-2 (4-0)
Gólszerző:
Csiszár Henrietta (5), Nagy-Peti Kitti, illetve Dencz Orsolya, Gálik Ágnes

(A bajnokság teljes eredménylistája, góllövőlistája és az őszi idény programja megtalálható honlapunkon.)

(Összeállította: B. Nagy Zoltán)

 

 

Tabellák

NB I, felsőház, 2017/18
1. Ferencvárosi TC51
2. MTK Hungária FC (Bp.)34
3. Diósgyőri VTK (Miskolc)32
4. ETO FC-Győr31
részletes     
NB I, alsóház, 2017/18
1. Viktória FC-Szombathely34
2. Astra Hungary FC (Bp.)31
3. Kóka FNLA17
4. Újpest FC0
részletes     
NB II, Keleti csoport, 2017/18
1. Szent Mihály FC (Szeged)48
2. Kelen SC (Bp.)44
3. Airnergy FC (Bp)34
4. Nyíregyháza Spartacus FC26
5. Monori SE17
6. Nyírség NSC (Nyíregyháza)16
7. Eger SE0
részletes     
NB II, Nyugati csoport, 2017/18
1. Pécsi MFC39
2. Videoton FC38
3. Zalaegerszegi TE28
4. Balatonfüredi FC26
5. SC Sopron21
6. Ziccer NLSE (Nagykanizsa)16
7. Kőbányáért FNLA /Bp./9
részletes     
U19, Kiemelt csoport, 2017/18
1. ETO FC-Győr49
2. MTK Hungária FC (Bp.)44
3. Kóka FNLA38
4. Videoton FC32
5. Ferencvárosi TC29
6. Astra Hungary FC (Bp.)24
7. Airnergy FC (Bp.)22
8. Kecskeméti LA12
9. Haladás-Viktória (Szombathely)10
10. Diósgyőri VTK (Miskolc)3
részletes     
Futsal NB I, 2017/18
1. Hajdúböszörményi TE46
2. Szekszárdi FC37
3. Astra HFC (Kiskunfélegyháza)32
4. Tolna-Mözs25
5. Miskolci Vénusz20
6. Ricsilla (Zalaegerszeg) /–3 pont!/14
7. Gyulai Amazonok6
8. ETO FC-Győr /visszalépett!/0
részletes     
Futsal NB II, Keleti csoport, 2017/18
1. Skorpió SE-Salgótarján38
2. Rubeola FC-Csömör28
3. Debreceni EAC28
4. Szent Mihály FC (Deszk)21
5. MVFC-Berettyóújfalu19
6. Szolnok Fanatic SE16
7. Hajdúböszörményi TE II.12
8. Békéscsabai Wanted SC0
9. Eger SE /visszalépett!/0
10. Nyírség NSC (Nyíregyháza) /visszalépett!/0
részletes     
Futsal NB II, Nyugati csoport, 2017/18
1. TFSE (Bp.)47
2. Kalafa SE (Szár)43
3. KRSE (Bp.)41
4. Viadukt SE-Biatorbágy36
5. Szekszárdi FC II.28
6. ELTE-BEAC SE (Bp.)25
7. Petőfi SE (Pécs)15
8. Piliscsabai AFC12
9. Univerzum-Tolna-Mözs II.9
10. Paksi Atomerőmű SE7
részletes     

Góllövőlisták

NB I, góllövőlista
Sipos Lilla (ETO FC-Győr) 19
Siklér Kinga (Haladás-Viktória /Szombathely/) 16
Szladana Bulatovics (Ferencvárosi TC) 15
Heike Manhart (Haladás-Viktória /Szombathely/) 14
Fogl Katalin /ősz: Astra: 4/ (Kóka FNLA) 13
Krascsenics Petra (Astra HFC - Bp.) 10
teljes lista>>
NB II, góllövőlista
Trampler Kinga (Videoton FC) 29
Zimányi-Kovács Anikó (Szent Mihály FC /Szeged/) 24
Nagy Viktória (Monori SE) 19
Bernhardt Bernadett (Kelen SC /Bp./) 18
Sábján Réka (SC Sopron) 18
Szil Tünde (Szent Mihály FC /Szeged/) 16
teljes lista>>
U19, góllövőlista
Bódai Viktória (ETO FC-Győr) 34
Trampler Kinga (Videoton FC) 29
Dorner Dóra (MTK Hungária FC) 25
Vígh Diána (Astra HFC - Bp.) 22
Czellér Dorottya (MTK Hungária FC) 19
Földvári Fanni (MTK Hungária FC) 15
teljes lista>>
Futsal NB I, góllövőlista
Pádár Anita (Hajdúböszörményi TE) 39
Marsai Nikoletta (Ricsilla /Zalaegerszeg/) 21
Krascsenics Petra (Astra HFC-Kiskunfélegyháza) 17
Miliczki Noémi (Miskolci Vénusz) 17
Tell Zsófia (Hajdúböszörményi TE) 15
Ganczer Hajnalka (Szekszárdi FC) 14
teljes lista>>
Futsal NB II, góllövőlista
Bozsik Nikolett (Viadukt SE-Biatorbágy) 37
Vágó Anikó (Szolnok Fanatic SE) 36
Bede Anna (Skorpió SE-Salgótarján) 31
Urbán Viktória (Szolnok Fanatic SE) 25
Koch Fruzsina (Skorpió SE-Salgótarján) 22
Bornemissza Barbara (Debreceni EAC) 20
teljes lista>>

Képgalériák

további képek

Fórumok

· ONLINE-Rész- és végeredmények
· Hol futballozhatnék? (Csapatkereső)
· DRUKKERPRESSZÓ
· Hegyvidék SE
· Szegedi AK
· Veszprémi nöi foci
· Gyulai Amazonok
· A női válogatottról
· Vélemények a honlapról
· Sopron Fan Club
· Melyik csapat nyeri a VB-t?
· Siófoki Bányász SE
· ASI FAN CLUB
· Ki lesz a bajnok az NB I-ben?
· U-13 Serdülő női labdarúgó torna Tolnán
név:
jelszó:
eredmenyek.net Góltippp játék
Partnerek:
Labdarúgás

http://siposfoto.gportal.hu/

MTK női foci

Viktória FC Szombathely

FTC

Szegedi AK

Nagykutas

PVSK Női focicsapat
Tolna-Mözs

noifoci60

kattints !!!

www.edzotaborok.hu

www.mobilpresent.hu

nb1.hu


Eladó Ingatlanok